Fietsvakantie

author
3 minuuts, 15 tweedes Lees

Waar de één het liefst 8 dagen aan het strand ligt, is dit voor de ander overleven. Zoals je kunt zien, zijn er dus ontzettend veel verschillen in de manier waarop mensen vakantie vieren. Toch blijft een fietsvakantie bij ons Nederlanders onverminderd populair. Weliswaar wel bij de ouderen, maar dat maakt natuurlijk helemaal niets uit. Een fietsvakantie hoeft immers niet te betekenen dat je iedere dag op een tergend langzaam tempo van stad naar stad fiets. Er zijn namelijk ook wel fietsvakanties waar het er een stuk fanatieker van af gaat. Kortom, je kunt dus alle kanten op. Toch hebben alle fietsvakanties één ding met elkaar gemeen en dat is een goede voorbereiding. Speciaal daarom, hebben wij een aantal tips voor je die ervoor zorgen dat jij onbezorgd kunt vertrekken.

Controleer je fietsen

Wil jij graag je eigen fiets meenemen op vakantie, maar heb je nog geen geschikte fietsendrager? Dan kun je een fietsendrager kopen om je fiets mee te kunnen nemen, maar je kunt er ook voor kiezen om er één te huren. Ongeacht welke keuze je maakt, is en blijft het belangrijk, dat je zowel voor als na de reis je fiets controleert. Het kan namelijk heel goed zijn, dat er toen je vertrok nog helemaal niets aan de hand was en naarmate je op de plek van bestemming bent ineens iets los zit. Niet zo gek natuurlijk, aangezien je fiets waarschijnlijk de nodige kilometers op een fietsendrager achter je auto heeft gehangen, bestaat natuurlijk de kans dat er een schroefje is losgetrild. Voorkomt dus eventuele gevaarlijke situaties en check bij aankomst direct je volledige fiets.

Zorg voor de juiste route

Ook al ga je met een georganiseerde reis mee, dan is het nog wel fijn dat je ook zelf beschikt over de volledige route. Zo ben je niet afhankelijk van anderen en kun je tijdig zien wanneer er bijvoorbeeld een afslag komt. Een goede fietscomputer tijdens een fietstocht is dus eigenlijk voor iedereen onmisbaar. Zo kun je namelijk niet alleen zien welke afstand je al hebt afgelegd, maar ook hoe ver of je nog moet en of er eventueel tussendoor nog een mogelijkheid is voor een sanitaire stop. Zorg dus altijd dat je de actuele route op je fietscomputer hebt staan, zodat er niets mis kan gaan.

Neem een bandenplakset mee

Het klinkt misschien vanzelfsprekend, maar een ongelukje zit in een klein hoekje. Tijdens je fietstocht kun je namelijk altijd een lekke band rijden. Het is dan wel zo prettig, dat je zelf beschikt over de juiste middelen om dit zo snel mogelijk te kunnen verhelpen. Helaas kan het soms ook voorkomen dat het gaatje te groot is, waardoor plakken geen zin meer heeft. Het is dan verstandig om even langs een fietsenmaker te gaan, zodat jij de volgende dag gewoon weer mee kunt fietsen met de rest.

Neem een telefoon mee

In de huidige tijd is een mobiele telefoon natuurlijk niet meer weg te denken. Waar de jongvolwassen er vaak standaard één in hun broekzak hebben, valt dit bij senioren vaak nog wel tegen. Je doet er daarom dus goed aan om voordat je weggaat een telefoon aan te schaffen. Dit hoeft natuurlijk niet meteen een ontzettende luxe te zijn, maar als je ermee kunt bellen wanneer je pech hebt of last van je gezondheid, is natuurlijk al meer dan genoeg.

Tot slot

Zoals je dus kunt zien, komt er nog wel de nodige voorbereiding bij kijken bij zo’n fietsvakantie. Zorg er daarom dus ook voor dat je alles tijdig hebt geregeld, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Er is namelijk niets zo vervelend, als er op de plaats van bestemming pas achterkomen dat je toch iets bent vergeten. Het is dus verstandig om tijdig te beginnen met de voorbereiding en het maken van een checklist. Zo weet je zeker dat je niets vergeet en heb je alle tijd om eventuele benodigde items alsnog aan te schaffen.

Vergelijkbare berichten